face O twit youtube
21.09.2014.
U Zatonu održana Ljetna škola Mladih HNS-a

Tradicionalna 10. po redu ljetna škola mladih HNS-a, kojoj je prvenstveni cilj okupljanje i obrazovanje mladih članova stranke o liberalnim politikama i vještinama te njihovo pripremanje za aktivno sudjelovanje u...

Dalje...
05.04.2014.
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a

Zagreb, 5. travnja 2014. - U Zagrebu je održana redovna izborna skupština Mladih HNS-a na kojoj je izabrano novo vodstvo. Novi predsjednik je 27-ogodišnji Ivan Gulam iz Pirovca, inače načelnik...

Dalje...
20.11.2013.
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a

Den Haag, 20. studenoga 2013. - U organizaciji nizozemskog VVD-a Mladi HNS-a u sastavu Ivan Nekić, potpredsjednik za međunarodne odnose i Mario Tevšić, potpredsjednik za suradnju s udrugama i političkim...

Dalje...
17.11.2013.
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu

Bukurešt, 14.-17. studenog 2013. - Ovogodišnji LYMEC-ov kongres pod nazivom "European Identity" održan je u Rumunjskoj, a Mlade HNS-a su predstavljali potpredsjednici Mladih HNS-a Iva Žutić i Ivan Nekić.

Dalje...

LJETNA KAMPANJA

LJETNA KAMPANJA 2011.

alt

Jadran, 1.- 4. kolovoza – Kako vrijeme leti tako smo i mi brzo došli do sjevernijih gradova i županija. Senj je mali gradić s dušom u kojem smo ugodno razgovarali s građanima. Ubrzo nakon akcije u Senju, utaborili smo se u Selcu gdje smo za vrijeme dijeljenja materijala, naišli na skupinu političkih neistomišljenika koji su na kraju (ipak) uzeli naše materijale. S nama je cijelo vrijeme bila Marijana Alduk, naša simpatična članica, ujedno i prva dobitnica nagrade Krešimir Džeba, time smo spojili energiju mladosti i iskustvo starijih. Dobitna kombinacija, zar ne?!
Prošle godine u Rijeci okupala nas je kiša, a sada je bilo potpuno suprutno. Divan sunčan dan, u pomoć su nam i ovdje priskočili naši lokalni članovi. Narančasti je tim zaposjeo cijeli Korzo, a građani su spremno dijelili sa nama svoje definicije slobode. Nakon jedne od najuspješnijih akcija... ISTRA HERE WE COME!
Naš domaćin, gospodin Darko Kranjčić, predsjednik podružnice u Buzetu "preuzeo" nas je odmah poslije akcije u Rijeci.
Proveo nas je po unutrašnjosti Istre i upoznao s istarskih znamenitostima. Nažalost, vidjeli smo i manje od predviđenog jer je trebalo na vrijeme doći u Umag. U Umagu smo uspješno odradili akciju i večer proveli u u ugodnom društvu naših domaćina.
Zadnji dan počeo je u Buzetu, nastavio se u Rovinju i za kraj nas je čekala Pula. Rovinj je bio prepun turista.
Povećalom smo tražili građane koji obuhvaćaju našu ciljnu skupinu. Hvala Bogu na kondomima :) njih svi turisti "razumiju" i prihvaćaju sa veseljem.
U Puli nas je dočekao predsjednik Mladih istoimene podružnice. Nakon akcije, tužno smo zaključili da je naša morska politička aktivnost došla do svog kraja. Zahvaljujemo svima koji su nas lijepo dočekali i pomogli nam obaviti zadatke. Divno je osjetiti u konkretnim situacijama kvalitetu i energiju HNS-ovaca iz raznih dijelova Hrvatske.

alt

Jadran, 29.-31. srpnja - Probudilo nas je kišno i hladno splitsko jutro. Nažalost akcija u Splitu je otkazana, ali el presidente je dao izjavu za lokalnu televiziju pa smo bar djelomično ispunili misiju. Nakon splitske kiše, dočekao nas je sunčani Hvar i pitoreskna Jelsa kao naš cilj tj. mjesto akcije.
Jutro poslije bilo je veselo. Rano buđenje i hvatanje trajekta za Split u 6:00 ujutro nije nam bio najdraži dio kampanje, ali jutarnja kava na Rivi bila je neprocjenjiva. Da ne bi sve bilo u savršenom redu pobrinuo se naš kombi koji nije htio upaliti.
Zbog nezgode s kombijem debelo smo zakasnili na akciju u Trogiru. Sa domaćinima smo se uspjeli samo pozdraviti, ali uobičajeni đir po gradu nije izostao.
U Šibenik smo došli baš na dan nogometne utakmice između lokalnih HNS-ovaca i SDP-ovaca. Dobili smo 9-4. Jeeeeee! Koalicijski partneri su nas posjetili i nakon akcije, te je večer završila u ugodnom druženju.
Peti dan kampanje počeo je u Biogradu. Sunčano jutro, izmamilo je ljude na kavu što smo iskoristili da podijelimo što više naših kondoma i letaka. Vrijeme nakon akcije proveli smo u šetnji gradom. Zaključili smo da je Biograd jedno od najzanimljivijih mjesta, jedno od prvih u koje bi se vratili ljetovati.
Poslije šetnje Biogradom, slijedila je akcija u Zadru. Mladi zadarski HNS-ovci koje smo tek sada imali priliku upoznati, ugodno su nas iznenadili. Svega nekoliko minuta nakon upoznavanja postali smo prava ekipa koja je nekoliko puta prešla središte Zadra.
Nin smo stavili navečer jer nam iskustvo od prošle godine govori da je ujutro grad prilično prazan. Nismo pogriješili. Akcija u Ninu bila je odlična: uz domaćine pridružila nam se ekipa iz Zadra, a letci su samo "odlazili" :)

Još nam ostaje šest gradova... samo da nas posluži vrijeme... i, naravno kombi. :)

alt

Dubrovnik i Makarska, 28. srpnja - Mladi HNS-a u sastavu: dvije Ane, Gordan, Alenka, Zvone i njihov predsjednik Igor krenuli su iz Zagreba put Dubrovnika.
U Dubrovniku, naime počinje kampanja Mladih HNS-ovaca koja se održava od 2003. godine, a uključuje morski i kontinentalni dio. U sklopu morskog dijela, ove ćemo godine proći dvadesetak gradova duž jadranske obale, a potaknuti nasiljem i izljevima mržnje na Gay pride-u u Splitu, odlučili smo da su tema ovogodišnje kampanje građanske slobode.
I tako, eto, natrpali smo kombi letcima i kondomima tj propagandnim materijalom, a imamo i ploču po kojoj građani pišu što za njih znači sloboda. Pod sloganom "Živi slobodno, biraj sigurno" krenuli smo u osvještavanje i liberalizaciju naše zemlje.
Prvi na redu gradova bio je Dubrovnik. Radili smo akcije na dvije lokacije i obje su privukle građane. Na pitanje što je za njih sloboda, građani su davali različite odgovore, ali "Sloboda je kad švicarac pada" po našem je skromnom ukusu pobjednik dana.
Makarska je došla na red u popodnevnim satima stoga je, očekivano i gužva oko našeg štanda bila puno veća. Misija prvoga dana je ispunjena.

alt

Zagreb, 26. srpnja - Mladi haenesovci i ove će godine, već tradicionalno, odraditi svoju ljetnu ‘šihtu’; naime, 28. srpnja, u Dubrovniku starta ljetna kampanja Mladih HNS-a pod sloganom "Živi slobodno, biraj sigurno!". Tijekom ‘narančaste rute’ Mladi HNS-a obići će dvadesetak gradova duž jadranske obale; od Dubrovnika na krajnjem jugu pa sve do Pule u Istri.

"Za nas u HNS-u ne postoje ‘jednaki’ i ‘jednakiji’. Mi smatramo da svaki pojedinac mora imati jednake šanse za sreću te jednako pravo na prostor osobne slobode", ističe Igor Marović, predsjednik Mladih HNS-a, tumačeći zašto je stranački podmladak ove godine odabrao propagiranje građanskih sloboda.
HNS je oduvijek stajao na braniku građanskih sloboda smatrajući da društvo u kojem živimo ne može biti prigodničarski slobodno samo za neke. Sloboda mišljenja, kretanja, okupljanja, izražavanja, životnog stila, savjesti ili odabira partnera, samo su neke od građanskih sloboda na koje podsjećaju Mladi HNS-ovci. Iako građanske slobode moraju pripadati svakom pojedincu, neovisno o njegovoj etničkoj pripadnosti, spolu, seksualnoj orijentaciji, rasi, vjerskom opredjeljenju, svjetonazoru ili bilo kojoj drugoj karakteristici, one su nerijetko osporavane.
Gotovo na dnevnoj razini svjedočimo prozivkama i osudi onih koji drugačije misle, ili su odabrali drugačiji životni stil, partnera ili religiju. Najeklatantniji takav primjer je svakako ovogodišnji splitski Gay Pride, kada su oni koji su ‘drugačiji’ bili doslovce kamenovani.

"To nije zemlja u kakvoj želimo živjeti! Braneći građanske slobode za druge, mi štitimo vlastitu slobodu, ali i slobodu društva u kojem živimo!", poručuju Mladi HNS-a, a njihov predsjednik dodaje da je društvo slobodno koliko je slobodan njegov najizloženiji pojedinac.
U narančastom mobilnom timu Mladih HNS-a će, uz Marovića biti i dvije Ane, Alenka, Gordan i Zvonimir.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

By Autson Web Design