face O twit youtube
21.09.2014.
U Zatonu održana Ljetna škola Mladih HNS-a

Tradicionalna 10. po redu ljetna škola mladih HNS-a, kojoj je prvenstveni cilj okupljanje i obrazovanje mladih članova stranke o liberalnim politikama i vještinama te njihovo pripremanje za aktivno sudjelovanje u...

Dalje...
05.04.2014.
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a

Zagreb, 5. travnja 2014. - U Zagrebu je održana redovna izborna skupština Mladih HNS-a na kojoj je izabrano novo vodstvo. Novi predsjednik je 27-ogodišnji Ivan Gulam iz Pirovca, inače načelnik...

Dalje...
20.11.2013.
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a

Den Haag, 20. studenoga 2013. - U organizaciji nizozemskog VVD-a Mladi HNS-a u sastavu Ivan Nekić, potpredsjednik za međunarodne odnose i Mario Tevšić, potpredsjednik za suradnju s udrugama i političkim...

Dalje...
17.11.2013.
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu

Bukurešt, 14.-17. studenog 2013. - Ovogodišnji LYMEC-ov kongres pod nazivom "European Identity" održan je u Rumunjskoj, a Mlade HNS-a su predstavljali potpredsjednici Mladih HNS-a Iva Žutić i Ivan Nekić.

Dalje...

NACIONALNE KAMPANJE

NACIONALNE KAMPANJE 2012. - 2013.

 

Hrvatska - REGIONALNI VIKENDI

 

mala SB bookletDevetu godinu zaredom Mladi HNS-a organiziraju kampanju s ciljem promicanja stavova HNS-a, jedne od najjačih organizacija Mladih među političkim strankama u Hrvatskoj. Kampanja Mladih HNS-a počinje u subotu 27. listopada u Osijeku gdje će nam se pridružiti potpredsjednici HNS-a Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak. Tijekom 5 tjedana obići ćemo 30 gradova diljem Hrvatske od Vukovara do Dubrovnika, a u svakom gradu poduprijet će nas i saborski zastupnici HNS-a. Kampanja Mladih HNS-a bit će prilika da se naši stavovi približe građanima, HNS-ovim biračima i simpatizerima. Neki od ovih stavova su tabui u našem društvu, no Mladi HNS-a se ne suzdržavaju progovoriti o njima.  Cilj, ali i dužnost liberalne opcije je da bude korak ispred ostalih i trudimo se to postići. U nacionalnoj kampanji, javnosti će biti predstavljena knjižica sa svim stavovima Mladih HNS-a.
Ovim materijalom nastojimo politiku približiti ponajviše mladima i potaknuti na veću političku participaciju, posebice u ovom već sad predizbornom razdoblju.

 

27. - 28. listopad 2012.  - Slavonsko-baranjski regionalni savez (Osijek, Vukovar, Vinkovci, Županja, Slavonski brod)

10. - 11. studeni 2012. - Sjeverozapadni hrvatski regionalni savez (Bjelovar, Koprivnica, Varaždin, Čakovec, Krapina)

1. - 2. prosinac 2012. - Istarsko-primorsko-goransko-ličko-senjski regionalni savez (Gospić, Crikvenica, Krk, Rijeka, Pula, Buzet)

16. - 17. veljače 2013. - Središnji hrvatski regionalni savez (Zagreb, Samobor, Velika Gorica, Sisak, Karlovac)

9. - 10. ožujka 2013. - Dalmatinski regionalni savez ( Dubrovnik, Opuzen, Metković, Split, Šibenik, Zadar)      

 

Zagreb, 19. siječnja 2012. - MLADI U AKCIJI "ZAOKRUŽI ZA" EUROPSKU UNIJU  

alt

Mladi HNS-a Grada Zagreba pridružili su se HNS-ovoj akciji podjele brošura koje informiraju građane o Europskoj uniji.
"Sloboda traženja zaposlenja, preseljenja i studiranja na velikom tržištu sigurno su pozitivne prednosti ulaska Hrvatske u EU za mlade ljude" poručili su mladi HNS-ovci svojim vršnjacima u sklopu ove akcije.
Ukoliko većina građana Hrvatske zaokruži ZA, Hrvatska će članicom postati 1. srpnja 2013., a već u ponedjeljak 23.01.2012. naša će ministrica sudjelovati u Bruxellesu na sastanku Vijeća ministara vanjskih poslova Europske unije. Bit će to prvi puta da će Hrvatska biti zastupljena kao zemlja promatrač na sastanku toga vijeća.

NACIONALNE KAMPANJE 2011.

Zagreb, 18. studenoga - PLAN 21 ZA MLADE: OBRAZOVANJE, ZAPOŠLJAVANJE, STANOVANJE

alt"Petak navečer, glavni gradski trg: idealno vrijeme za približavanje Plana 21 mladima" zaključili su Mladi HNS-a i Forum mladih SDP-a Zagreb, te skupili ekipu i propagandne materijale i krenuli u akciju.
Važno je doprijeti do mladih ljudi. Ovakve akcije mladih Kukuriku koalicije imaju dva cilja: upoznati mlade ljude s programom Koalicije, posebno onom točkom Plana 21 koja se odnosi na njih te ih ujedno potaknuti na sudjelovanje u procesu političkog odlučivanja.
"Mladi trebaju razmisliti o važnosti politike prije nego se proglase apolitičnima, moraju biti svjesni koliko je svaki glas važan. Plan 21 daje odgovor na ključna pitanja u životu mladih ljudi: kako dobiti kvalitetno obrazovanje, zapošljavanje i naposljetku riješiti stambeno pitanje" poručuje politički podmladak HNS-a i SDP-a.

Zagreb,10. studenoga - IZAĐI. BIRAJ. MIJENJAJ.

alt"Izlazim. Biram. Mijenjam.” poruka je kojom su mladi SDP-a i HNS-a Zagreba u srijedu građanima na Cvjetnom trgu predstavili program za mlade Kukuriku koalicije i istaknuli koliko je važno da mladi sudjeluju na izborima, osobito oni koji prvi put glasaju. Akciju su podržali i predsjednik GO SDP-a Zagreba Davor Bernardić i potpredsjednik HNS-a Jozo Radoš.
“Bio sam mladi birač i znam koliko je bitno nekome tko još nije izlazio na izbore ili ga politika ne zanima približiti program neke stranke te mu skrenuti pažnju koliko je važno svojim glasom odlučivati na izborima.” poručio je Bernardić.  “Mladi trebaju znati da su i oni obuhvaćeni Planom i zato smo istaknuli besplatno obvezno školovanje do stjecanje prve kvalifikacije, priznavanje volonterskog rada i povećanje fleksibilnosti tržišta rada”, dodao je.
Mladi SDP-a i HNS-a su dijelili narukvice s porukom "Izlazim. Biram. Mijenjam" te letke kojima su prezentirali politiku za mlade iz Plana 21.
 Jedan od najvažnijih nacionalnih, strateških ciljeva, a za mlade u SDP-u i HNS-u, možda i najbitniji jest da spriječimo, mlade, pogotovo obrazovane ljude da odu iz Hrvatske. Taj odljev koji nam se događa može se spriječiti. Zbog toga je potrebno školovati mlade ljude po odgovarajućim obrazovnim programima i ponuditi im radna mjesta i plaće kakve zaslužuju.
Bitne odrednice politike za mlade iz Plana 21 zato su: veće izdvajanje proračunskih sredstava za potrebe obrazovanja, besplatno obvezno školovanje do stjecanja prve kvalifikacije, bolja opremljenost hrvatskih škola, jednosmjenska nastava, besplatni upis prve godine studija svima, povoljni studentski krediti s obvezom otplaćivanja nakon zaposlenja te stipendiranje, kreditiranje i stimuliranje doktorskih studija i povećanje fleksibilnosti tržišta rada zbog povećanja mogućnosti za zapošljavanje mladih osoba.

Sisak, 30. travnja – DOSTA JE!

altMladi HNS-a Grada Zagreba nastavljaju svoje regionalne aktivnosti, te su nakon posjeta Kraljevoj Velikoj prošle subote, ove subote posjetili Sisak kako bi tamošnjim Mladima pomogli održati akciju "Dosta je".
Akcija "DOSTA JE!" održava se na nacionalnoj razini i obuhvaća 55 gradova cijele Hrvatske. Mladi HNS-a su s njom počeli 1. travnja, a računa se da će biti gotova početkom lipnja.
Ovom akcijom Mladi HNS-a žele upozoriti na štetnost politike koju HDZ provodi gotovo 2 desetljeća u Hrvatskoj te zbog koje danas Hrvatska bilježi rekordne stope nezaposlenosti, (pre)zaduženosti i negativne gospodarske trendove (ponajprije negativne stope gospodarskog rasta), te su stoga na letku izdvojili 24 HDZ-ove afere koje su Hrvatsku oštetile za 10 milijardi kuna.
Zagrebačka akcija "DOSTA JE!" održat će se 14. svibnja. Iz Zagreba su u Sisak došli došli Ana Borčić, Iva Žutić, Gordan Miljatović, Irena Sever, Mirna Obradović i Alen Tomić.

Pula, 3. travnja - DOSTA JE!

altMladi HNS-a započinju s velikom kampanjom koja će obuhvatiti 55 gradova diljem Hrvatske. Osnovna poruka i slogan kampanje glasi - "Dosta je!". Ovom akcijom mladi HNS – a žele upozoriti na štetnost politike koju HDZ u Hrvatskoj provodi gotovo dvadest godina. Zbog loše HDZ – ove politike Hrvatska danas bilježi rekordne stope nezaposlenosti, (pre)zaduženosti, te negativne gospodarske trendove.
Najbolji dokaz za to upravo je popis od 24 afere koje su mladi HNS-a izdvojili i prikazali na lecima koje su podjelili građanima. Popis nažalost nije konačan. On pokazuje kako je HDZ hrvatsku državu i narod oštetio za približno 10 milijardi kuna.
Mladi HNS-a ovom akcijom žele naglasiti kako se kvaliteta politike mjeri provedenim projektima korisnim za zajednicu, a ne nanošenjem društvene štete zbog osobne koristi te žele pozvati građane da svakako izađu na izbore i kažu: "Dosta je!"
Ne treba ni zaboraviti da svatko, tko neće izaći na izbore zapravo glasa za politiku koja se provodi nad njim sad, a loše politike, nezaposlenosit i novih zaduživanja zaista je dosta.

Split, 1. travnja - DOSTA JE!

altNakon ljetne kampanje pod nazivom „Budi drukčiji, budi bolji“ u 2010., u sklopu koje su obišli 50 gradova te predstavili osnove programa HNS-a za mlade (POS za najam – Fleksigurnost na tržištu rada – Kvalitetnije obrazovanje), Mladi HNS-a od 1. travnja 2011. godine započinju s velikom kampanjom koja će obuhvatiti 55 gradova diljem Hrvatske.

Osnovna poruka kampanje glasi: DOSTA JE!

Ovom akcijom Mladi HNS-a htjeli su izreći nekoliko poruka. Prije svega, želimo upozoriti na štetnost politike koju HDZ provodi gotovo dva desetljeća u Hrvatskoj te zbog koje danas Hrvatska bilježi rekordne stope nezaposlenosti, (pre)zaduženosti i negativne gospodarske trendove (ponajprije negativne stope gospodarskog rasta).
Najbolji dokaz za to upravo je popis 24 afera koje smo izdvojili i prikazali na našem letku. Popis nažalost nije definitivan ni konačan, no značaj ovog svojevrsnog antologijskog izbora HDZ-ovih afera počiva na činjenici da su oštetile, odnosno opljačkale hrvatsku državu i narod za približno 10 milijardi kuna. To su, dakle, učinili baš oni koji uporno i krajnje licemjerno ističu u javnosti svoje veliko domoljublje i rodoljublje, a zapravo opljačkali su budućnost mladih u državi!
Kako bi se relativno apstraktan podatak od 10 milijardi kuna štete prouzrokovane HDZ-ovim aferama konkretizirao, u letku smo nadalje prezentirali informaciju u što je sve taj izgubljen novac mogao biti utrošen – 300 km autoceste, 50 tisuća POS-ovih stanova, 300 škola, 5 tisuća vrtića, 1 milijun i 300 tisuća prosječnih bruto plaća, 8 mjeseci mirovina svim hrvatskim umirovljenicima.
Navedene primjere odabrali smo i zato što se upravo HNS dosad pokazao kao uspješan predvodnik infrastrukturne izgradnje po modelu javnog privatnog partnerstva ili POS-a. Osim toga, razmjer štete od 10 milijardi kuna ilustrira i njen iznos u odnosu na lokalne proračune. Primjerice, proračun Grada Splita iznosi oko 850 milijuna kuna.
Mladi HNS-a, stoga, ovom akcijom žele naglasiti kako se kvaliteta politike mjeri provedenim projektima korisnim za zajednicu, a ne nanošenjem društvene štete (od 10 milijardi kuna) zbog osobnih koristi.
Naposljetku, želimo pozvati građane da svakako izađu na izbore i kažu: „DOSTA JE!“
Naime, proračuni (državni i lokalni) će i dalje postojati, ali pitanje je i nije svejedno tko će njima upravljati i u što će se zajednički novac trošiti. Izbori tako daju svakome šansu da ne dozvoli da drugi umjesto njega odlučuju. Ne treba ni zaboraviti da je svatko, tko je PROTIV izlaska na izbore, zapravo ZA politiku koja se provodi nad njime.

Osijek, 25. ožujka - POS ZA NAJAM

alt"POS za najam pristupačniji je onima koji tek počinju samostalni život, a ideja je da im se, kad ispune uvijete, omogući kupnja toga stana po cijeni umanjenoj za iznos koji je uplaćen kroz najam", pojasnio je Igor Marović, predsjednik Mladih HNS-a, gostujući u Osijeku.
Naime, prosječna mlada osoba danas si u Hrvatskoj ne može priuštiti kupnju stana, za što je potrebnoa od 100 do 150 tisuća eura. Stoga Mladi HNS-a predlažu alternativu – POS za najam budući da je uspješan projekt POS-a imao određene mane kada su u pitanju osobe između 25 i 35 godina, koje nisu mogle ostvariti dovoljno bodova.
Zvonimir Klobučar, predsjednik osječkog ogranka, podsjetio je kako je Grad Osijek pokrenuo projekt pomoći mladim obiteljima kod kupnje prvog stana, dok je predsjednik ŽO Mladih HNS-a Bojan Tojagić predstavio projekt "Približimo politiku mladima" u sklopu kojega je jučer na Trgu A. Starčevića postavljen info pult.

Rijeka, 25. ožujka - MODELOM FLEXSIGURNOSTI JAMČIMO VIŠE

altRezimirajući današnje stanje u Hrvatskoj, naraslu nezaposlenost, otpuštanja mladih radnika zaposlenih na određeno vrijeme, niske naknade za nezaposlene, nepostojanje fleksibilnog tržišta rada i sustava obrazovanja, Mladi HNS-a Primorsko-goranske županije Andrej Poropat, Patricia Ivnik Vučak i Ivona Babić kao rješenje nude model FLEKSigurnosti - fleksibilnost i sigurnost, dvije alternative u jednom modelu kojim bi se osiguralo više radnih mjesta.
„Smanjivanjem rigidnosti u radnom zakonodavstvu povećat će se mobilnost radnika, a poslodavcima će rizik zapošljavanja i troškovi otpuštanja biti niži. Istovremeno je nužno postupno povećati iznose naknada za nezaposlene, ali uz proširenje aktivnih mjera.
Nezaposleni imaju pravo i obavezu pohađati programe prekvalificiranja sukladno potrebama na tržištu rada“,  kazao je Poropat te dodao kako širi kontekst reformi mora obuhvatiti hrvatski obrazovni i porezni sustav.
Fleksibilnost, ističu mladi HNS-ovci, povećava konkurentnost poslodavaca i radnika te otvara nove poslove, u kombinaciji s drugim reformama i mjerama pridonosi povećanju zaposlenosti, dok novi koncept sigurnosti kombinira sigurnost dohotka sa sigurnošću zapošljavanja kroz stjecanje konkurentnih znanja i vještina.

Zagreb, 11. ožujka - ZLATNA ĆUNA

altMladi HNS-a upriličili su svečanu dodjelu nagrada pod nazivom "Zlatna ćuna" za osobite zasluge, doprinose i ina (ne)djela pojedinih članova vrle nam Vlade, ali našla se tu i jedna stranka (zna se koja!). Ovom akcijom mladi HNS-ovci htjeli su prije svega izreći svoj stav o (ne)radu aktualne Vlade.

1.  ZLATNA ĆUNA za najdublji džep pripala je Ivanu Šukeru, kao osobi koja je zemlju zaduživala iz dana u dan sve do njegove smjene, te je jedna od ključnih osoba zaslužnih za trenutno stanje u RH.

2. ZLATNU ĆUNU za inovativne izjave (da ne kažemo laži) dobio je Andrija Hebrang, osoba koja gotovo svakodnevno uveseljava javnost svojim viđenjem i interpretacijom istine.

 3. ZLATNOM ĆUNOM za životno (ne)djelo nagrađen je Vladimir Šeks, osoba koja je najdugovječniji vladar (iz sjene) Republike Hrvatske, tj. osoba bez čije se dozvole ne može napraviti apsolutno ništa.

4. ZLATNU ĆUNU za karcinom sustava osvojio je Darko Milinović za svoje medicinski doprinos trovanju sustava.

5. ZLATNA ĆUNA za specijalna dostignuća dodijeljena je u grupnom svojstvu čitavoj Vladi RH kao najzaslužnijoj instituciji za postojeće stanje, a ponajprije za rekordan broj od 335 000 nezaposlenih.

6. ZLATNA ĆUNA za osiguravajuća društva naposljetku je pripala čitavom HDZ-u, stranci koja godinama stoji iza (preko)brojnih afera, odnoseći se pokroviteljski prema njihovim sudionicima.

"Bez obzira na činjenicu što premijerka Kosor posljednjih dana hvali vlastiti rad i zasluge, Mladi HNS-a smatraju da realni pokazatelji i podaci, ponajprije rekordan broj nezaposlenih te negativni gospodarski trendovi, ukazuju na loše rezultate rada Vlade", istaknuo je Igor Marović, predsjednik mladih HNS-ovaca.
Također, Mladi HNS-a ovom su akcijom pozvali Vladu da raspiše izbore u što skorijem roku.

NACIONALNE KAMPANJE 2010.

altZagreb, 17. rujna - Mladi HNS-a na čelu s predsjednikom Igorom Marovićem zaključili su svoju kampanju u sklopu koje su obilazili hrvatske gradove i promovirali svoj program.

Program obuhvaća tri ključna problema koja najčešće muče mlade ljude, a to su:
1. Kvalitetno obrazovanje
2. Zapošljavanje
3. Riješavanje stambenog pitanja

Akcija je bila odlično medijski popraćena, a skup su podržali predsjednik HNS-a Radimir Čačić i predsjednik GO HNS-a Grada Zagreba Dragan Kovačević.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

By Autson Web Design