face O twit youtube
21.09.2014.
U Zatonu održana Ljetna škola Mladih HNS-a

Tradicionalna 10. po redu ljetna škola mladih HNS-a, kojoj je prvenstveni cilj okupljanje i obrazovanje mladih članova stranke o liberalnim politikama i vještinama te njihovo pripremanje za aktivno sudjelovanje u...

Dalje...
05.04.2014.
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a

Zagreb, 5. travnja 2014. - U Zagrebu je održana redovna izborna skupština Mladih HNS-a na kojoj je izabrano novo vodstvo. Novi predsjednik je 27-ogodišnji Ivan Gulam iz Pirovca, inače načelnik...

Dalje...
20.11.2013.
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a

Den Haag, 20. studenoga 2013. - U organizaciji nizozemskog VVD-a Mladi HNS-a u sastavu Ivan Nekić, potpredsjednik za međunarodne odnose i Mario Tevšić, potpredsjednik za suradnju s udrugama i političkim...

Dalje...
17.11.2013.
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu

Bukurešt, 14.-17. studenog 2013. - Ovogodišnji LYMEC-ov kongres pod nazivom "European Identity" održan je u Rumunjskoj, a Mlade HNS-a su predstavljali potpredsjednici Mladih HNS-a Iva Žutić i Ivan Nekić.

Dalje...

17. svibanj - Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije

IflryLondon, 15. svibnja 2013. – IFLRY (Međunarodna federacija mladih liberala), u znak solidarnosti sa svojim organizacijama članicama i braniteljima ljudskih prava diljem svijeta, ponosno pokreće video kampanju povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, 17. svibnja 2013.

Kampanja sadrži intervjue s delegatima Young Democrats of America (YDA) na Zimskoj konferenciji u veljači 2013. dok spremaju mobilizaciju za ročište Vrhovnog suda SAD-a o bračnoj jednakosti. Također, kampanja sadrži fotografije iz zajedničke akcije Jeunes Radicaux de Gauche (JRG) i mladih liberala iz 20 drugih zemalja u travnju 2013. kojom su obilježili legalizaciju bračne jednakosti u Francuskoj.
Dok su ove i druge demonstracije napretka i poštovanja za LGBT prava kao ljudskih prava razlog za slavlje, IFLRY je i dalje uznemirena pogoršanim uvjetima LGBT zajednica na drugoj strani podjele. IFLRY-ov potpredsjednik Mateusz Trybowski naglašava da su: "dobrovoljni seksualni odnosi između odraslih osoba istog spola kriminalizirani u 82 zemlje širom svijeta. Ta brojka predstavlja 40% država članica UN-a u kojima se stanje LGBT zajednica ne popravlja, već pogoršava."
Pokretanje video kampanje zaokružuje IFLRY godinu akcija solidarnosti za podizanje svijesti o kršenjima ljudskih prava s kojima se i dalje susreću LGBT zajednice. U navedene akcije je uključen i okrugli stol na temu LGBT prava u Južnom Kavkazu proveden u partnerstvu s nizozemskim liberalnim strankama VVD i D66 na sastanku Vijeća ELDR-a u Armeniji. Također, uključuju i priopćenja za javnost koja prate  zakonske restrikcije vezane uz LGBT prava. "Od Ugande gdje zakonodavci pokušavaju uvesti smrtnu kaznu za homoseksualne radnje u sramotnom kršenja međunarodnih zakona o ljudskim pravima do gradova i regija diljem Rusije koje su uvele 'anti-propaganda' zakone uperene protiv branitelja ljudskih prava, promatramo stalan porast homofobije sponzorirane od strane država." objašnjava Trybowski.
IFLRY stoji uz LGBT zajednice širom svijeta u osudi ovih zbivanja i bilo kojih drugih pokušaja primjene "kulturnih i pravnih interpretativnih filtera" za prava koja su univerzalna i nedjeljiva.

(slobodan prijevod Mladih HNS-a)

 

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

By Autson Web Design