face O twit youtube
21.09.2014.
U Zatonu održana Ljetna škola Mladih HNS-a

Tradicionalna 10. po redu ljetna škola mladih HNS-a, kojoj je prvenstveni cilj okupljanje i obrazovanje mladih članova stranke o liberalnim politikama i vještinama te njihovo pripremanje za aktivno sudjelovanje u...

Dalje...
05.04.2014.
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a

Zagreb, 5. travnja 2014. - U Zagrebu je održana redovna izborna skupština Mladih HNS-a na kojoj je izabrano novo vodstvo. Novi predsjednik je 27-ogodišnji Ivan Gulam iz Pirovca, inače načelnik...

Dalje...
20.11.2013.
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a

Den Haag, 20. studenoga 2013. - U organizaciji nizozemskog VVD-a Mladi HNS-a u sastavu Ivan Nekić, potpredsjednik za međunarodne odnose i Mario Tevšić, potpredsjednik za suradnju s udrugama i političkim...

Dalje...
17.11.2013.
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu

Bukurešt, 14.-17. studenog 2013. - Ovogodišnji LYMEC-ov kongres pod nazivom "European Identity" održan je u Rumunjskoj, a Mlade HNS-a su predstavljali potpredsjednici Mladih HNS-a Iva Žutić i Ivan Nekić.

Dalje...

Mladi HNS-a na LIBSEEN konferenciji u Sarajevu

malaSarajevo, 24.-25. svibanj 2013. - Mladi HNS-a Dajan Delić, Ivan Odrljin, Matija Zamljačanec i Iva Žutić, sudjelovali su na konferenciji „Creating political leaders“ u organizaciji LIBSEEN-a u glavnom gradu BiH Sarajevu.

Predavači na konferenciji bili su članovi nizozemske stranke Democrats 66, socio-liberalne i progresivne političke stranke koju su 1966. godine osnovali mladi intelektualci, a stranka je bazirana na direktnoj demokraciji. Stranka je trenutačno zastupljena s 12 mjesta u nizozemskom Predstavničkom domu, pet u Senatu i s tri mjesta u Europskom parlamentu, a članica je Liberal International, svjetske organizacije liberalnih i progresivnih političkih stranaka, i ALDE grupe, treće najveće političke grupe u Europskom parlamentu.

Prvi predavač na konferenciji je bio Andor Admiraal, bivši glasnogovornik D66 i medijski stručnjak, koji tvrdi da je politička komunikacija znanost koliko i umjetnost. U njegovom treningu, trebalo se odgovoriti na pitanja: „Kako unaprijediti vlastite prioritete?“ i „Kako uzvratiti kada drugi uspiju utvrditi javni konsenzus?“ Da bi odgovorili na ova pitanja u treningu smo se dotaknuli tri različita konteksta komunikacije: uvod u političko uokvirivanje, populističko uokvirivanje i liberalni odgovori na isto te uokvirivanje Europe. Iako je trening imao za cilj prenijeti najnovije teorijske spoznaje o javnoj persuaziji, to je činio u vrlo interaktivnom modulu, koristeći mnogo konkretnih, i ponekad iznenađujućih, primjera iz svijeta politike i marketinga. Predavač je pokušao i, prema uvjerenju hrvatskih sudionika konferencije, uspio osporiti tradicionalne načine na koje mnogi političari pristupaju predmetu političke komunikacije, često na svoju štetu.

Lousewies van der Laan, druga predavačica na konferenciji, nekadašnja je zastupnica u Europskom parlamentu i nizozemskom nacionalnom parlamentu. Bila je i predsjednica stranke D66, prijašnja glasnogovornica na temu EU proširenja pri Europskoj komisiji te do nedavno šefica osoblja predsjednika Međunarodnog kaznenog suda (ICC) u Haagu. Trenutačno, gđa. van der Lang je u drugom mandatu na funkciji potpredsjednice ALDE stranke, a na konferenciji je kroz interakciju sa sudionicima podijelila najvrjednije osobne lekcije koje je naučila u desetogodišnjoj karijeri političarke, s posebnim osvrtom na političko komuniciranje i nastupe u masovnim medijima.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

By Autson Web Design