face O twit youtube
21.09.2014.
U Zatonu održana Ljetna škola Mladih HNS-a

Tradicionalna 10. po redu ljetna škola mladih HNS-a, kojoj je prvenstveni cilj okupljanje i obrazovanje mladih članova stranke o liberalnim politikama i vještinama te njihovo pripremanje za aktivno sudjelovanje u...

Dalje...
05.04.2014.
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a

Zagreb, 5. travnja 2014. - U Zagrebu je održana redovna izborna skupština Mladih HNS-a na kojoj je izabrano novo vodstvo. Novi predsjednik je 27-ogodišnji Ivan Gulam iz Pirovca, inače načelnik...

Dalje...
20.11.2013.
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a

Den Haag, 20. studenoga 2013. - U organizaciji nizozemskog VVD-a Mladi HNS-a u sastavu Ivan Nekić, potpredsjednik za međunarodne odnose i Mario Tevšić, potpredsjednik za suradnju s udrugama i političkim...

Dalje...
17.11.2013.
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu

Bukurešt, 14.-17. studenog 2013. - Ovogodišnji LYMEC-ov kongres pod nazivom "European Identity" održan je u Rumunjskoj, a Mlade HNS-a su predstavljali potpredsjednici Mladih HNS-a Iva Žutić i Ivan Nekić.

Dalje...

LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu

lymec manjaBukurešt, 14.-17. studenog 2013. - Ovogodišnji LYMEC-ov kongres pod nazivom "European Identity" održan je u Rumunjskoj, a Mlade HNS-a su predstavljali potpredsjednici Mladih HNS-a Iva Žutić i Ivan Nekić.

Kongres je pozdravnim govorom otvorio predsjednik LYMEC-a Jeroen Diepemaat, nakon čega je slijedilo predstavljanje službenih izvješća članova Predsjedništva, prihvaćanje izmjenama Statuta i revizije Policy Book-a.

 U subotu se kongres nastavio s revizijom aplikacije i prihvaćanjem u potpuno članstvo ukrajinskog NGO-a European Youth of Ukraine te u pridruženo članstvo Jeunes Radicaux de Gauche (Pomladak PRGa - Parti Radical de Gauche, Francuska). Nakon što se naša krovna organizacija povećala za dva člana, dnevni red s nastavio s izglasavanjem 16 ponuđenih rezolucija i amandmana. S ovim izglasavanjem, službeni dio kongresa se zatvorio te se nastavio neslužbeni i završni dio našeg druženja Farewell Party-om u centru Bukurešta.

Na kongresu smo imali prilike sudjelovati i na 10 interaktivnih seminara koje su organizirali različite organizacije članice Lymeca. Prvi dan kongresa naši kolege iz stranaka Julis (pomladak FDP-a, Njemačka), JOVD (pomladak VVD-a, Nizozemska), CUF (pomladak Centerpartiet, Švedska) i Radikal Ungdom (pomladak Radikale B, Danska) organizirali su seminar na temu "Campaigning for EP elections 2014" budući da nam sljedeće godine u svibnju dolaze europski izbori.
U petak u jutarnjem dijelu kongresa održana su tri seminara: predstavnici Venstres Ungdom (pomladak Venstre, Danska) održali su seminar na temu "Financial framework for the future – Liberal ideas exiting the crisis", Lynneth Mollis je održala seminar na temu "International Arms Trade", dok su predstavnici LHG- a (The Federal Association of Liberal Students) iz Njemačke i ELSN-a (European Liberal Students Network) održali predavanje na temu "A new chance for European Liberal Students". Popodne smo nastavili s još tri seminara koje su organizirali predstavnici JOVD-a na temu "The fundamentals of Euroscepticism", Julis-a na temu "The future of European refugee policy" i IMS delegati (Individual memebers) na temu "Human rights as cornerstones of a common (and liberal) European Identity".
Nakon završetka kongresa, sudionici su imali mogućnost poslušati još tri završna seminara u organizaciji JD-a (pomladak D66, Nizozemska) na temu "Post-electoral South Caucasus", European Liberal Forum na temu "The Young Voices: Towards a Centripetal or Centrifugal Europe?" i seminar na temu "Eastern enlargement of the European Union" u organizaciji tri stranačka pomlatka: KOL (studentski pomladak Centre party, Finska), FCY (pomladak Centre party, Finska) i Mladih HNS-a. 

Više informacija na: LYMEC Congress on European Identity

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

By Autson Web Design