face O twit youtube
21.09.2014.
U Zatonu održana Ljetna škola Mladih HNS-a

Tradicionalna 10. po redu ljetna škola mladih HNS-a, kojoj je prvenstveni cilj okupljanje i obrazovanje mladih članova stranke o liberalnim politikama i vještinama te njihovo pripremanje za aktivno sudjelovanje u...

Dalje...
05.04.2014.
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a

Zagreb, 5. travnja 2014. - U Zagrebu je održana redovna izborna skupština Mladih HNS-a na kojoj je izabrano novo vodstvo. Novi predsjednik je 27-ogodišnji Ivan Gulam iz Pirovca, inače načelnik...

Dalje...
20.11.2013.
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a

Den Haag, 20. studenoga 2013. - U organizaciji nizozemskog VVD-a Mladi HNS-a u sastavu Ivan Nekić, potpredsjednik za međunarodne odnose i Mario Tevšić, potpredsjednik za suradnju s udrugama i političkim...

Dalje...
17.11.2013.
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu

Bukurešt, 14.-17. studenog 2013. - Ovogodišnji LYMEC-ov kongres pod nazivom "European Identity" održan je u Rumunjskoj, a Mlade HNS-a su predstavljali potpredsjednici Mladih HNS-a Iva Žutić i Ivan Nekić.

Dalje...

Mladi HNS-a Varaždinske županije o mjerama za eliminaciju rasne diskriminacije

VaOkrugli2014Varaždin, 21. ožujka 2014. - U povodu obilježavanja Međunarodnog dana za eliminaciju rasne diskriminacije, 21. ožujka, Mladi HNS-a Varaždinske županije održali su okrugli stol o suzbijanju rasizma i rasne diskriminacije te o mogućim mjerama za njihovu eliminaciju.

Gosti okruglog stola bili su ravnatelj Centra Tomislav Špoljar i kandidat HNS-a na izborima za Europski parlament Marin Vučić te predsjednica Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije prof.dr.sc. Vesna Dušak.

Marin Vučić istaknuo je da o važnosti obilježavanja tog dana i ukazivanja na problem rasizma govori podatak da je taj dan Opća skupština Ujedinjenih naroda 1966. godine proglasila praznikom te time uputila poziv svim zajednicama u svijetu da pojačaju svoje napore kako bi eliminirali sve oblike rasne diskriminacije, a u novije vrijeme održano je i nekoliko velikih međunarodnih konferencija protiv rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i srodnih oblika netolerancije.

Naime, rasizam i rasna diskriminacija su i dalje jedan od velikih problema koji potresa živote milijuna ljudi širom svijeta, a susrećemo se s njime mnogo češće nego što to mislimo.

U Hrvatskoj se svaka treća pritužba na kršenje ljudskih prava odnosila upravo na rasnu diskriminaciju.

Ovogodišnja tema obilježavanja tog dana, posebno istaknuta od strane UN-ovog povjerenstva za ljudska prava, odnosi se na ulogu političkih lidera u poticanju borbe protiv rasizma i rasne diskriminacije te će biti održane panel rasprave, sastanci te mnoge druge aktivnosti i događanja širom svijeta upravo na tu temu, naglasila je prof.dr.sc. Vesna Dušak.

Suzbijanje rasizma i rasne diskriminacije je moralni imperativ i ključni element za održavanje demokracije i stabilnosti u društvu.

Jedan od najučinkovitijih načina suzbijanja tog problema je podizanje razine svijesti i znanja o neprihvatljivosti rasističkih, ksenofobnih i drugih stajališta utemeljenih na predrasudama te širenje svijesti o pravoj snazi i značaju raznolikosti, zaključak je ovog okruglog stola.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

By Autson Web Design